Waarom TecDoc?
Aanwezig zijn met uw producten verhoogt de zichtbaarheid richting uw klanten. Door zichtbaar te zijn gaat u de concurrentiestrijd aan en verhoogt u verkoop kansen. Volledige en correcte productinformatie is hierbij van cruciaal belang. Met de TecDoc catalogus bereikt door één systeem uw klanten in de auto-onderdelenmarkt  (IAM). TecDoc is één van de grootste onderdelencatalogi, gericht op de IAM. Het is belangrijk dat u, als één van de >500 dataleveranciers, uw productinformatie ten alle tijde beschikbaar zijn in de TecDoc catalogus.

De TecDoc standaard
TecDoc levert producten en oplossingen die dataleveranciers de mogelijkheid geven productinformatie te beheren. Middels een uniform formaat worden voertuig- en productgegevens vastgelegd door te voldoen aan TecDoc-normen. De voertuigstructuur, die meer dan 110.000 voertuigmodellen bevat, wordt gedetailleerd vastgelegd door TecDoc en met een hoge frequentie geüpdatet om dataleveranciers zo spoedig mogelijk hun producten aan voertuigen te koppelen. Uw producten worden gestandaardiseerd vastgelegd zodat uw klanten eenvoudig en snel tot de juiste productkeuze komen.

Uw data in TecDoc
Als dataleverancier kunt u er voor kiezen data vast te leggen in de TecDoc DMM applicatie. Vanuit daar kunt u met een bepaalde frequentie de data naar TecDoc versturen, welke vervolgens deze data distribueert en aan uw klanten aanbiedt. Perfect! Maar wat nu als de productinformatie vastligt in uw ERP of PIM systeem? U hebt immers meer kanalen waar uw productinformatie naar toe moet, zoals uw website of marketplaces. Dit betekent dus dat u productinformatie in 2 systemen moet onderhouden. Dit verhoogt de kans op fouten en betekent dat u daar extra handjes voor nodig hebt. Daarnaast heeft de TecDoc DMM het specifieke TAF-formaat om eventuele bulk acties te doen. Hier is specifieke technische kennis voor nodig.

In de markt zien wij 3 werkwijzes:

  1. Dataleveranciers bouwen zelf een koppeling vanuit een bronsysteem, ERP of PIM, en vanuit daar genereren zij het TecDoc formaat.
  2. Dataleveranciers werven extra mensen die productdata onderhouden in de TecDoc DMM
  3. Dataleveranciers besteden de TecDoc aanlevering uit aan een externe partij

Het nadeel van de eerste twee punten is dat inhouse technische TecDoc kennis vereist is. Specifieke kennis die up-to-date moet blijven en die zomaar uw bedrijf kan verlaten. Gezien TecDoc voor veel dataleveranciers één van de belangrijkste afzetkanalen is, willen ze geen risico’s lopen. Met name daarom zien we dat steeds meer bedrijven kiezen voor de derde optie. U als dataleverancier onderhoudt gewoon de productinformatie in uw eigen bronsysteem en een externe partij verzorgt dat de productinformatie wordt omgevormd naar het TecDoc formaat om vervolgens de data aan TecDoc aan te leveren. De technische kennis is geborgd bij de externe partij en u kunt zich focussen op uw core business.

Zoekt u een externe partij die de Tecdoc data aanlevering voor u regelt? Neem contact met ons op! Samen regelen wij uw dataverspreiding!