Project Description

Onderscheidend zijn voor je klanten begint bij betrouwbare en eerlijke informatie. Dat klinkt logisch maar in de praktijk is dat best lastig.

Want hoe zorg je er nu voor dat je onderscheidend bent? En hoe bereik ik dat mijn klanten onze producten kiezen?

Een belangrijk onderdeel hiervan is het bieden van correcte en volledige informatie over je producten. Hoe meer (relevante) informatie over je producten wordt gepresenteerd, hoe eerder je het vertrouwen van je klanten wint. Dat zorg uiteindelijk voor meer verkoop. Naast meer verkoop zorgt het ook voor minder retouren omdat klanten de juiste producten bestellen. Dat geldt overigens niet alleen voor consumenten. Ook in de B2B business merken we dat het bieden van correcte product informatie een belangrijke factor is.

Als importeur, fabrikant of groothandel sta je bovenaan in de informatieketen. Daar begint het. Belangrijk dus om daar al de juiste informatie correct vast te leggen en van daaruit te delen.

Een Product Informatie Management systeem helpt daar bij. Binnen Perfion hebben wij daarom een specifieke module ontwikkeld waarmee, middels een slim algoritme, de kwaliteit van product informatie wordt bepaald. Klinkt wellicht eenvoudig, maar product categorieën hebben veelal uiteenlopende eigenschappen. Voor iedere productgroep zijn weer andere kenmerken belangrijk. Je kunt dus niet zomaar zeggen dat bijvoorbeeld een afbeelding, titel en kleur gevuld moeten zijn. Want voor de ene productgroep is wellicht de materiaalsoort veel belangrijker dan de kleur.

Met de data kwaliteitsmodule binnen Perfion hebben we daar een oplossing voor ontwikkeld waarmee eenvoudig per productgroep kan worden aangevinkt welke eigenschappen gevuld moeten worden. Een slim algoritme bepaald vervolgens wat de kwaliteit is van de producten in de betreffende productcategorie. En om het helemaal eenvoudig te maken laat de module ook meteen zien welke product eigenschappen nog ontbreken. Wel net zo handig, want de gebruiker kan er dan meteen mee aan de slag om de kwaliteit van de product informatie te verbeteren.

Zo zetten we Perfion in voor het bereiken van dat ene ultieme doel. Het bieden van correcte en volledige product informatie aan jullie klanten!

Meer weten over onze oplossingen? We komen graag in contact!

Perfion data quality