PIM – Product Information Management

Als Perfion implementatie partner hebben we veel ervaring met het opzetten van een PIM systeem die past bij uw organisatie en processen. Maar de eerste vraag is of u wel een PIM oplossing nodig heeft. Wat is een PIM systeem eigenlijk?

Plan een workshop

CONTACT ONS!
Wat houdt een workshop in?

Wat is een PIM systeem

PIM staat voor Product Information Management. Kort gezegd is dit een systeem die helpt bij het structureren en compleet maken van product data. Bijvoorbeeld het standaardiseren, verrijken en aanvullen van product content. Dit beslaat product eigenschappen, commerciële teksten, productafbeeldingen en nog veel meer. Ziet u de noodzaak om uw product informatie centraal te managen? PIM is de centrale spin in het web.

Hoe werkt een PIM?

Informatie komt bij elkaar in een PIM systeem. Binnen een organisatie komt informatie veelal vanuit meerder afdelingen in verschillende formaten. De kracht van een PIM systeem is om al deze informatie centraal te verwerken. Middels handmatige of geautomatiseerde import functies kan deze informatie worden ingelezen. Al deze informatie kan dan vanaf één punt, het PIM systeem, naar verschillende kanalen worden gepushed.

Inrichten van een PIM

Er zijn drie dingen belangrijk bij de inrichting van een PIM:

  1. Productstructuur: Wat zijn de attributen van producten?
  2. Werkwijze: Wat zijn de workflows?
  3. Input-output: Welke koppelingen zijn van belang?

Van te voren nadenken over de structuren, workflows en databronnen zorgt voor de juiste PIM keuze. Maar ook voor een goede embedding van een PIM systeem in uw IT-landschap. Graag denken wij samen met u hierover na om voor u tot een juiste keuze en implementatie te komen.

Koppelingen met en vanuit PIM

Een PIM systeem kan worden gekoppeld aan verschillende externe bronnen. Denk bijvoorbeeld aan uw ERP, WMS of e-commerce systeem. Het PIM kan aan deze applicaties informatie serveren, maar ook informatie ophalen om het PIM te verrijken. Ook is het mogelijk om vanuit het PIM geautomatiseerd productsheets te genereren in bijvoorbeeld Excel of PDF formaat. Een gehele catalogus opmaken voor drukwerk? Ook dit is binnen PIM mogelijk, maar kan ook met een koppeling naar Indesign. Mogelijkheden genoeg dus!

PIM integraties met marktstandaarden

Veel bedrijven hebben te maken met marktstandaarden. Denk bijvoorbeeld aan een ETIM / 2BA (installatiebranche), DST (fietsenwereld), GS1 (verschillende sectoren) of TecDoc (automotive). Deze marktstandaarden stelt bedrijven in staat om hun eigen data te koppelen aan de markt. Of u nu een marktstandaard wil inlezen in het Perfion PIM systeem of uw eigen datastructuur gekoppeld aan een marktstandaard wil exporteren, beide zijn geen probleem. Perfion heeft diepe integraties met marktstandaarden. Wilt u een liever wat ‘high-level’-integratie? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Geautomatiseerd data verwerken

Data importeren vanuit bijvoorbeeld bestanden die u aangeleverd krijgt vanuit uw leverancier? Data geautomatiseerd exporteren naar uw klanten op bijvoorbeeld een FTP of SharePoint locatie? Data intern binnen Perfion geautomatiseerd verrijken zodat dat u veel handwerk scheelt? Het zijn allemaal mogelijkheden binnen het Perfion PIM. Vaak zijn dit taken die nu verspreid binnen uw organisatie gedaan worden. Handmatig of misschien deels geautomatiseerd. Wij zien dat deze data vaak kwalitatief de wensen overlaat, omdat de data ontstaat vanuit verschillende systemen. Met Perfion creëert u één databron vanwaar kwalitatieve exports kunnen worden gemanaged. Ook de bestandsintegraties vanuit derden, bijvoorbeeld via XML, CSV of API, beheert u vanuit deze zelfde bron.

Veel informatie hebben we al voor u op een rijtje gezet.

Meer weten over een PIM systeem?

Ik wil graag meer informatie. Download PDF

Perfion: De centrale bron van uw productinformatie.

Klaar voor multi-channel
  • Eenvoudige integratie met uw bestaande systemen.

  • Efficient en effectief beheren van uw producten

  • Overal veilig te bereiken

  • Aantoonbare ROI van < 1 jaar

Connectie met uw ERP en E-commerce platform

Naadloze integraties

Standaard heeft Perfion integratiemogelijkheden met Microsoft Navision, Microsoft AX en SAP. Deze integratie kan zowel 1-weg als 2-weg communicatie zijn. Data kan bijvoorbeeld vanuit het ERP worden ingeladen in Perfion, maar ook visa versa zodat productinformatie zichtbaar is in het ERP. Via de Perfion API zijn integraties met andere ERP systemen eveneens geen probleem. Daarnaast integreert Perfion standaard met commerce platformen zoals Magento en Shopify. Wilt u een integratie met Market places zoals Ebay of Amazon? Ook dat is mogelijk!

Perfion Solution Partner

Sheph IT is specialist op gebied van Perfion Product Information Management software. Onze consultants hebben jarenlange ervaring in het werken met Perfion. Daarbij hebben ze eigenhandig omgevingen opgezet en integraties met ERP systemen gerealiseerd. Vanwege de creativiteit en technische vaardigheden van onze consultants zijn wij voor elk bedrijf de juiste partner in ondersteuning van Perfion.

Bent u benieuwd naar wat Perfion voor u kan betekenen?

Laten we eens een bak koffie drinken samen.

Neem contact met ons op!