Sheph IT Perfion

Wanneer u organisatie veel verschillende producten verkoopt heeft u ongetwijfelde uitdagingen met het op onderhoud van uw product informatie.

Al die verschillende producten hebben namelijk ook verschillen eigenschappen. Verkoopt u bijvoorbeeld onderdelen voor auto’s die heeft u te maken met bijvoorbeeld accu’s, lampen, spiegels, oliefilters en remblokken. Al deze producten zijn te groeperen in product families. Maar omdat ze niet gelijk zijn is het nodig dat u de  verschillen kenmerken van deze producten goed kunt vastleggen in uw systeem. Voor een accu geldt bijvoorbeeld dat u de afmetingen moet vastleggen, maar ook het voltage wat de accu kan leveren. Voor een remschijf is de diameter van belang, en voor een lamp is het type fitting juist weer van belang.

Naast de verschillende kenmerken hebben bovenstaande producten ook nog eens een grote hoeveelheid varianten. Zo zijn er remschijven beschikbaar voor allerlei verschillende voertuigen.

Belangrijk is dat u als bedrijf onderscheidend bent in de online wereld. Het bieden van hoogwaardige en correcte product informatie is daarin cruciaal. Dat  geldt nog meer voor organisatie en bedrijven die bovenaan in de bedrijfskolom actief zijn. Denk hierbij aan producenten en importeurs van producten. In veel gevallen wordt product informatie van producten door gegeven aan groothandelaren en wederverkopers. Des te completer de product informatie aan de top is, des te meer omzet er in de hele bedrijfskolom gerealiseerd zal worden. Het vastleggen van correcte kenmerken en specificaties van uw producten is dan ook cruciaal. Denkt u hierbij ook aan hoogwaardige afbeeldingen, tekeningen, video’s en andere media van uw product.

Hoe dan?

Waar organisatie voorheen veel maatwerk inbouwden in hun ERP pakket, zien we tegenwoordig dat steeds meer organisaties kiezen voor standaard software oplossingen. Met een zogenaamd PIM systeem is uw organisatie in staat om product informatie op een gestructureerde wijze vast te leggen.

Met de Product Information Management software van Perfion bent u bijvoorbeeld in staat om eenvoudig product families te definieren die dezelfde eigenschappen delen. Eigenschappen die voor alle product gelijk zijn legt u op het hoogste niveau vast. Afwijkende eigenschappen legt u op de onderliggende producten eenvoudig vast. Wilt u extra kenmerken toevoegen, dan kunt u met Perfion eenvoudig een extra veld aanmaken. Met het PIM van Perfion heeft u daarin geen beperkingen. U kunt oneindig veel velden aanmaken. U heeft op die manier als organisatie veel vrijheid in het opzetten van de juiste product informatie structuur voor uw producten.

Ook het vastleggen van media doet u in een PIM. Afbeeldingen legt u slechts één keer vast en hergebruikt u voor alle producten waarvoor de betreffende afbeelding van toepassing is. Perfion ondersteund tevens verschillende output opties voor afbeeldingen. U legt bijvoorbeeld afbeelding in de hoogte resolutie vast in Perfion maar vraag voor uw website de afbeelding in een voor het web geschikt formaat op uit Perfion. Dat werkt real time via de standaard ingebouwde Perfion API.